HTML

Friss topikok

  • doggfather: "KDNP tiszteletbeli párttagkönyvét, mely az aktuális 18. sorszámot viseli" Á, nincsenek olyan sok... (2014.11.14. 09:35) Te mit kérnél?
  • Pipas: Szerzőnk pesti munkanélküli bölcsész. :D (2014.06.22. 19:13) Füstöt, lábdobot, minisztériumot!
  • katolnai: tehetségtelen és fantáziaszegény szerző vagy, aki még ráadásul vulgáris is! ezt az izét tényleg hu... (2014.04.11. 17:42) Még tárgyakat a Nemzeti Múzeumba!
  • nemszólokmégegyszer: Orbán Viktor választási győzelmi beszéde /is lehetett volna/ Kedves egybegyűltek, magyarok, NERtá... (2014.04.09. 14:00) Víziók széles vásznon
  • agresszív kismalac: Állítólag több amerikai elájult, mikor meglátott valakit zsíroskenyeret enni. (2014.03.07. 15:01) A tökéletes zsíros kenyér

Címkék

2016 (1) Áder (1) adó (1) adócsalás (1) adómentesség (1) áfa (1) áfium (1) APEH (1) árak (1) augusztus 20 (1) Ausztrália (1) Azerbajdzsán (1) Bajnai (3) bálamadzag (2) barkács (1) Bear Grylls (1) Belváros (1) bili (1) bogrács (1) brüsszel (1) bunda (1) cigaretta (1) cigarettacsempészet (1) defláció (1) díszzászlóalj (1) dugó (1) ellenzéki összefogás (1) euró (1) Fazekas (1) fazekas (1) fényágy (1) flexelés (1) foci (3) Fodor Gábor (1) forint (1) főzés (1) gasztro (1) Goodfriend (1) grillezés (1) gumicsizma (1) Gyurcsány (4) harc (1) Harrach (1) használt autó (1) hátizsák (1) hatósági ár (1) havazás (1) heller ágnes (1) Hende (1) hivatal (1) holland (1) hungarikum (2) hús (1) húsipar (1) infláció (1) ital (1) ittas (1) jövedéki adó (1) jövő (1) karácsony (1) Kazahsztán (1) KDNP (1) keleti nyitás (2) kérések (1) kitiltás (1) kobra (1) költségvetés (1) könyvbemutató (1) kormány (2) Kövér (1) kumin ferenc (1) Lázár (1) magyar (1) Magyarország (1) magyar értéktár (1) Matolcsy (2) Mesterházy (2) minisztérium (1) minőségbiztosítás (1) MNB (2) NAV (1) Nazarbajev (1) Németh Szilárd (1) nemzeti (1) Nemzeti Múzeum (1) népesedés (1) nepper (1) Nigéria (1) október 23 (1) Orbán (2) Pálffy (1) pálinka (1) pálinkafőzés (1) Parlament (1) pihenés (1) Pintér Attila (1) pokol (1) pörkölt (1) reklámadó (1) rezsi (2) rezsidémon (1) Rogán (2) RTL (1) sajtószabadság (1) Schiffer (1) svéd (1) svéd tv (1) Szájer (1) szakácskönyv (1) Szanyi (1) székely kapu (1) széles gábor (1) Sziget (1) Szíjjártó (4) szittyó (1) szomszéd (1) szövetségi kapitány (1) támogatás (1) tanya (1) tanyaprogram (1) Tarlós (1) téli gumi (1) terv (1) tízparancsolat (1) torkos csütörtök (1) túlélés (1) tündérmese (1) ünnep (1) ünnepi beszéd (1) ünnepi műsor (1) űripar (1) űrstratégia (1) választás (1) választások (1) válogatott (1) valutaválság (1) Vámosi-Nagy (1) Varga (1) Vida Ildikó (1) vidék (2) vízió (1) Vona (1) wellness (1) wunderwaffe (1) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Széljegyzet

2014.04.30. 00:00 Kaufmannx

 

A Magyar Tudományos Akadémia úgy definiálj magát, hogy az MTA „Magyarország legmagasabb szintű tudományos testülete”. Patinás épületben, patinás tagokkal komoly, tudós emberek ők, nem pedig valami zsibvásári mutatványos banda, ami faluról városra jár. Az Akadémia díszes termében pedig könyvbemutató, telt széksorok, öltönyös hallgatóság, nincsen abban semmi különös, hiszem a komoly tudós emberek ezen falak között vitatják meg, publikálják legkiemelkedőbb elméleteiket. Az aktuális könyvbemutatón egy bizonyos Nurszultan Nazarbajev önéletrajzi könyvét (magyar fordítását) mutatták be az Akadémián. Hagyok időt gondolkodni …. Nem tudod?! A pasas Kazahsztán elnöke. Jah, azt sem tudod hol van Kazahsztán?! Huha! Kazahsztán Közép-Ázsiában van, a Kaszpi-tenger, Oroszország, Kína, Üzbegisztán között. Így sem megy? Kb 4500km-re van keletre! Jó messze van, szovjet utódállam, maradjunk ennyiben. Jah és ez a Nazarbajev az 1991 óta a független Kazahsztán elnöke, de előtte a Kazah Kommunista Párt elnöke is volt 1989 óta! Nem rossz, mi? Emberünk tud valamit, átcsomagolta magát és bár olyan gránit szilárdságú törvényt hoztak a remek kazahok, hogy az Elnök korlátlan ideig lehet elnöki tisztségben, nyeri is a választásokat, olyan felhatalmazásokat kap, hogy azt még a Lendvai utcában is irigykedve figyelik: 2005-ben a pártjával 91%-t szerzett a választáson 2011-ben pedig 95%-t. Emberünkről van elnevezve az egyetem Asztanában, mellesleg Asztana a főváros 1997 óta, amióta Nazarbajev kolléga úgy látta jónak, hogy új helyre teszi a fővárost új névvel (melynek jelentése hihetetlen, de magyarul: FŐVÁROS, micsoda fejtörés lehetett, mire kitalálták!), ahol azóta épülnek a felhőkarcolók, stadionok, különféle szökőkutas terek, egyfajta giccses színpadként ennek a remek embernek a játszóterén, aki még a világkiállítást is Asztanába viszi 2017-ben. Csak még egy remek epizód eme lángoló elméjű géniusznak az életéből: A 105 méter magas Bayterek torony tetején (naná hogy Asztanában van) a látogatók megtekinthetik a zelnök aranyba öntött tenyérlenyomatát, illetve ha belehelyezik kezüket, kívánhatnak is valamit…., mellesleg az épület tervrajzát maga Nazarbajev skiccelte fel egy szalvétára egy lágyabb pillanatában, amelyet lelkes hívei aztán meg is építettek. Itt is hagyok időt!

De térjünk vissza a nyitó képre: Akadémia, öltönyös emberek, könyvbemutató, és egy kis türannosz. És kérem a könyvbemutatón szólásra emelkedik, a magyarok nagy megtekintője és felavatója Dr. Fazekas vidékfejlesztési miniszter…! Avatott ő már mindent üzemcsarnokot, piacot, öltözőt és kerti budit, és megtekintet minden létező ember alkotta tárgyat és épületet mély szakmaisággal. Méltatást mond: kazah-magyar barátság, közös 1500, azaz ezerötszá’ éves történelem, rohamos fejlődés. Őrület! Vagy készült a pálinka szabadságharcra és túl sok szeszt tesztelt, vagy a Magyar Kannabisz Szövetség ajándék sütijéből kapott be néhány szeletet reggel! 4500 kilométeres nyelvvel közvetlenül csatlakozott a derék kazahok elnökének valagára, és szép fényesre nyalintotta azt. Még Széchenyit is belekeverte, nah persze az Akadémiához van köze, ha már ott a rendezvény, de a kazahokhoz? Nem lett volna Kim Dzsong Il legnagyobb követője helyett esetleg valaki más erre a jeles eseményre? Mondjuk valami helyettes államtitkárocska az EMMI-ből (ez a kultúrának nevezett valami mégiscsak oda tartozna, a gyógyszertárban sem a pékek szolgálnak ki), aki bizonyítandó hűségét a megfáradt fülkeforradalmároknak, parancsra végignyalja a nemesebb fertályát ennek a remek diktátornak? Ezek szerint nem, mindenki elszaladt a szenté avatásra, meg a holokauszt emlékhelyekre, míg itthon épül a megszállási emlékmű! Dr. Fazekas vállalta a megtisztelő nyalást, no meg persze a MOL finanszírozta ezt a nélkülözhetetlen tudásanyagot, hogy eljuthasson a NERtársakhoz. Még egyszer köszönjük! Ahogyan Hofi mondta: „Nem boldog a magyar, ha nem szaros a szája!” Volt egy boldog percünk. De persze a magyar Kim Dzsong Il előtt már megvolt a petting és a szaftos előjáték, ami a miniszterünk nyelvét a türannoszi popsi irányába terelte. Horváth János képviselő úr, a Parlament korelnöke értsd: a legidősebb képviselő egyenesen odáig megy, miszerint minél többen forgassuk a könyvet, mert nagyon tanulságos, kerüljön be a könyvtárakba, középiskolákba. Értem! Kedves könyvtáros néni, ha megérkezik a könyv tessenek lefáradni a pincébe, vagy felmenni a padlásra ott van a Lenin összes bőrkötésben, meg a Hazafias Népfront valamennyi archivált száma és ezen remek műveket is tessék melléje helyezni, talán még a Mein Kampf emelheti a fényét ennek a csapatnak, vagy Kim Ir Szen operáinak díszkiadása. Azért egy levél Daedalont is tegyenek a polcra, ha valakire rátörne a hányinger, ezen remekművek kapcsán.

Nazarbajev kitűzte a célt a kazahok számára 2050-re (méltó ellenfele Széles Gábor sporttársnak), hogy Kazahsztán a világ 30 legfejlettebb országához fog csatlakozni, szózatokban tárja terveit népe elé. Könnyű neki, nem támadja folyamatosan Brüsszel, nem szólnak be neki otthon sem, mert cenzúrázza a médiát, így lehet is 2050-be tekinteni. Persze mindez nem menne a gáz és olajbevételek, és más nyersanyagok nélkül. Kazahsztán már most is nagy ország, jelesül a világ 9. legnagyobb területű országa, ahol 17 millió kazah szédeleg, kb 6 fő minden négyzetkilométeren. A fejlettségi rangsorokban az 50. hely körül toporognak, attól függ milyen indexet vizsgálunk. De van pénz mindenre dollármilliós elnöki palotára, formabontó épületekre, meg a korrupcióra. Még majd az is kiderül, hogy az ásványkincseket is Nazarbajev helyezte el anno a föld mélyén, amely most megalapozta az országa gazdagságát. Nem kell messzire tekinteni, ott van a jó Türkménbasi, ha elfogynának az ötletek.

Nekünk is ebből kell egy szeletecske, az olajból és a gázból, szeretnénk koncessziót, meg fúrótorony alkatrészeket vinni, hát akkor meg nyalni kell, nincsen más mód. Tesszük is serényen, dörzsölőzünk mindenkihez, akiből pénzt szeretnénk látni. Keleti nyitás: nyilván nem a kumiszt akarjuk behozni hektó számra, meg a teveszőr ágyneműt! Az elvek, a józan ész, a demokratikus európaiság meg ott van a teve piszok alatt, mert télen fűteni kell, stadion kell, meg növekedés kell, azt meg csak pénzből lehet, elvekből nem.

Javasolnék még egy közös dedikálást, ahol a mi Szíjjártó Péterünk elröppen Asztanába és Nazarbajev elnökkel közösen dedikálják a könyvet a magyar és kazah olvasóknak az új magyar kereskedőházban.

"Mehr licht!" Kiáltotta valaki anno réges-régen egy közeli galaxisban, ezen a sárgolyón. Ha nem is ez lesz a mottónk, de mégse kurválkodjuk körbe a világot, mindenféle diktátornak felkínálkozva!

A rektálisan bántó szavakért ezúton kérek elnézést!

Miniszter úrnak meg jobbulást kívánok, rajtunk kívül neki volt ez a legnehezebb!

Szólj hozzá!

Címkék: könyvbemutató Kazahsztán Fazekas keleti nyitás Nazarbajev

A bejegyzés trackback címe:

https://kaufmannx.blog.hu/api/trackback/id/tr16099214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása