HTML

Friss topikok

  • doggfather: "KDNP tiszteletbeli párttagkönyvét, mely az aktuális 18. sorszámot viseli" Á, nincsenek olyan sok... (2014.11.14. 09:35) Te mit kérnél?
  • Pipas: Szerzőnk pesti munkanélküli bölcsész. :D (2014.06.22. 19:13) Füstöt, lábdobot, minisztériumot!
  • katolnai: tehetségtelen és fantáziaszegény szerző vagy, aki még ráadásul vulgáris is! ezt az izét tényleg hu... (2014.04.11. 17:42) Még tárgyakat a Nemzeti Múzeumba!
  • nemszólokmégegyszer: Orbán Viktor választási győzelmi beszéde /is lehetett volna/ Kedves egybegyűltek, magyarok, NERtá... (2014.04.09. 14:00) Víziók széles vásznon
  • agresszív kismalac: Állítólag több amerikai elájult, mikor meglátott valakit zsíroskenyeret enni. (2014.03.07. 15:01) A tökéletes zsíros kenyér

Címkék

2016 (1) Áder (1) adó (1) adócsalás (1) adómentesség (1) áfa (1) áfium (1) APEH (1) árak (1) augusztus 20 (1) Ausztrália (1) Azerbajdzsán (1) Bajnai (3) bálamadzag (2) barkács (1) Bear Grylls (1) Belváros (1) bili (1) bogrács (1) brüsszel (1) bunda (1) cigaretta (1) cigarettacsempészet (1) defláció (1) díszzászlóalj (1) dugó (1) ellenzéki összefogás (1) euró (1) Fazekas (1) fazekas (1) fényágy (1) flexelés (1) foci (3) Fodor Gábor (1) forint (1) főzés (1) gasztro (1) Goodfriend (1) grillezés (1) gumicsizma (1) Gyurcsány (4) harc (1) Harrach (1) használt autó (1) hátizsák (1) hatósági ár (1) havazás (1) heller ágnes (1) Hende (1) hivatal (1) holland (1) hungarikum (2) hús (1) húsipar (1) infláció (1) ital (1) ittas (1) jövedéki adó (1) jövő (1) karácsony (1) Kazahsztán (1) KDNP (1) keleti nyitás (2) kérések (1) kitiltás (1) kobra (1) költségvetés (1) könyvbemutató (1) kormány (2) Kövér (1) kumin ferenc (1) Lázár (1) magyar (1) Magyarország (1) magyar értéktár (1) Matolcsy (2) Mesterházy (2) minisztérium (1) minőségbiztosítás (1) MNB (2) NAV (1) Nazarbajev (1) Németh Szilárd (1) nemzeti (1) Nemzeti Múzeum (1) népesedés (1) nepper (1) Nigéria (1) október 23 (1) Orbán (2) Pálffy (1) pálinka (1) pálinkafőzés (1) Parlament (1) pihenés (1) Pintér Attila (1) pokol (1) pörkölt (1) reklámadó (1) rezsi (2) rezsidémon (1) Rogán (2) RTL (1) sajtószabadság (1) Schiffer (1) svéd (1) svéd tv (1) Szájer (1) szakácskönyv (1) Szanyi (1) székely kapu (1) széles gábor (1) Sziget (1) Szíjjártó (4) szittyó (1) szomszéd (1) szövetségi kapitány (1) támogatás (1) tanya (1) tanyaprogram (1) Tarlós (1) téli gumi (1) terv (1) tízparancsolat (1) torkos csütörtök (1) túlélés (1) tündérmese (1) ünnep (1) ünnepi beszéd (1) ünnepi műsor (1) űripar (1) űrstratégia (1) választás (1) választások (1) válogatott (1) valutaválság (1) Vámosi-Nagy (1) Varga (1) Vida Ildikó (1) vidék (2) vízió (1) Vona (1) wellness (1) wunderwaffe (1) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Ki nyerte a választást?

2014.04.07. 18:00 Kaufmannx

 

A tegnap este és a mai nap elemzések százai jelennek meg és mindenféle nyilatkozatok születnek a választások kapcsán. Mindenki mazsolázhat belőle kénye-kedve és pártállása szerint, hogy mi is történt vasárnap, hogyan szavaztak a zemberek, vannak interaktív, folyamatosan frissülő grafikák, jól öltözött öltönyös fiúk és lányok mesélnek nekünk a tv-ben a politikáról. Elolvastam ki és miért nyert vagy veszített, hogyan rajzolta át az új választási törvény az erőviszonyokat, vajon a Jobbik sikere mennyire siker, esetleg inkább kudarc, a Kormányváltók miért buktak be, miért nem mentek el az emberek, mennyien és hogyan szavaztak a külföldön. Varázslatos időszak ez annak, aki szereti a politikát, aki meg utálja, az is mocskolódhat nagy hévvel a kocsmában.

A FIDESZ-KDNP nyerte a választást, még lehet a kétharmad is meglesz, a baloldal meg lehúzta magát a nemzeti klotyón, az LMP örül, mert bejutott, bár a léc azóta is nagyon rezeg, a Jobbik meg nem tud örülni, mivel nem kaptak annyi egyéni mandátumot, mint amennyit szerettek volna. Nagyjából ezt lehet néhány sorban zanzásítva összefoglalni a szavazás eredményéről.

De ez nem ilyen egyszerű! A választást nem a FIDESZ-KDNP nyerte! Most tudom mindenki várja a katarzist, a számokat, az összehasonlítást 2010-2014 között stb. Nem fogok tudományos igényességű politológiai elemzést letenni az asztalra.

A választást kérem Fodor Gábor nyerte! Ehhez nem fér kétség! A pali az MLP (nem LMP olvasd el még egyszer!!) tagjaként került be a parlamentbe az MSZP-DK-Együtt-PM-MLP szövetség tagjaként. Jah, mi az MLP? Magyar Liberális Párt! Besírsz! Van ilyen! Valami átcsomagolt, lejárt szavatosságú SZDSZ-re gyanakszunk, és biztos nem vagyunk messze az igazságtól. A „párt” honlapját átböngészve azt láthatjuk, hogy kb 4-5 elnökségi tag van a pártban és a listán is ennyi emberke feszít. Nem tudom mennyi az utolsó tagkönyv száma, de ha kétszámjegyű, akkor már nagy a siker, mondjuk az elnökségit már egy garzonban is meg lehet tartani, low cost módon, mindenkinek főz teát Marika néni, a büféebédet meg megrendelik a török kifőzdéből kiszállítással, osztán jó estét, nem kell semmi szervezés, meg píár, hangosítás, terembérlés! Az angolban van erre egy szó: one man show, egyszemélyes cirkusz! Emberek vegyük észre, hogy a 2014-es választás nyertese nem a FIDESZ-KDNP, a JOBBIK, vagy az LMP! Fodor Gábor szépen elmosolygott a pártrendezvényeken, csináltak egy honlapot, meg néhány köztéri plakátot, blogolt picit, felhívta a Bajnait, hogy szövetkezne, Gordon meg kínjában elfogadta a szövetséget. Fodor Gábor nem is pöcsörészett sokat, tudta egyéniben még a 0,5%-os küszöböt sem érné el, ezért listavezetőként indult és bejutott. jííhháááá...!!!! (Elnézést kérek a házelnök úrtól a hangoskodásért!) Kuncze Gábor volt SZDSZ-es elvtársa dörmögve bár, de fejjel nekiment a falnak és megmérette magát Szigetszentmiklóson. Eredménye: köszönjük Gabikám, ülj le! Büszke második hely, sima FIDESZ siker! Egy éve még azt sem tudtuk mi van Fodor Gáborral (eltűnt mint Damon Hill!), feltűnt itt-ott, meg blogolgatott. Ma már politikai tényező lett, mert egyedül nem tud frakciót alakítani, viszont néhány baloldali „párt” számára, akik csak négy embert tudtak delegálni a parlamentbe, nagyon vonzó lett ismét Fodor Gábor! Vajon kivel fog frakciót alakítani? Zseniális! A semmiből az égbe! Megjárta a FIDESZ-t, az SZDSZ-t, most az MLP! És politikailag tényező.

Pont annyira zseniális, mint amennyire elszomorító. Bajnainak azt javasolnám, hogy vegye fel azt a bőrmellényt, meg fejkendőt, amit a fotózáson viselt, osztán tegyen rendet a kocsmájában. Fletótól vegye el a Trabi kulcsát és küldje hátra mosogatni, Gabikának adjon valami feladatot, hogy csináljon is valamit végre, Mesterházinak meg kérjen egy felest, hogy lazuljon el, mert az biztos jót tenne neki! (Szanyi kapitányon is segített már a nehéz helyzetekben!)

Szólj hozzá!

Címkék: választás Gyurcsány Bajnai Mesterházy Fodor Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://kaufmannx.blog.hu/api/trackback/id/tr815976984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása