HTML

Friss topikok

  • doggfather: "KDNP tiszteletbeli párttagkönyvét, mely az aktuális 18. sorszámot viseli" Á, nincsenek olyan sok... (2014.11.14. 09:35) Te mit kérnél?
  • Pipas: Szerzőnk pesti munkanélküli bölcsész. :D (2014.06.22. 19:13) Füstöt, lábdobot, minisztériumot!
  • katolnai: tehetségtelen és fantáziaszegény szerző vagy, aki még ráadásul vulgáris is! ezt az izét tényleg hu... (2014.04.11. 17:42) Még tárgyakat a Nemzeti Múzeumba!
  • nemszólokmégegyszer: Orbán Viktor választási győzelmi beszéde /is lehetett volna/ Kedves egybegyűltek, magyarok, NERtá... (2014.04.09. 14:00) Víziók széles vásznon
  • agresszív kismalac: Állítólag több amerikai elájult, mikor meglátott valakit zsíroskenyeret enni. (2014.03.07. 15:01) A tökéletes zsíros kenyér

Címkék

2016 (1) Áder (1) adó (1) adócsalás (1) adómentesség (1) áfa (1) áfium (1) APEH (1) árak (1) augusztus 20 (1) Ausztrália (1) Azerbajdzsán (1) Bajnai (3) bálamadzag (2) barkács (1) Bear Grylls (1) Belváros (1) bili (1) bogrács (1) brüsszel (1) bunda (1) cigaretta (1) cigarettacsempészet (1) defláció (1) díszzászlóalj (1) dugó (1) ellenzéki összefogás (1) euró (1) Fazekas (1) fazekas (1) fényágy (1) flexelés (1) foci (3) Fodor Gábor (1) forint (1) főzés (1) gasztro (1) Goodfriend (1) grillezés (1) gumicsizma (1) Gyurcsány (4) harc (1) Harrach (1) használt autó (1) hátizsák (1) hatósági ár (1) havazás (1) heller ágnes (1) Hende (1) hivatal (1) holland (1) hungarikum (2) hús (1) húsipar (1) infláció (1) ital (1) ittas (1) jövedéki adó (1) jövő (1) karácsony (1) Kazahsztán (1) KDNP (1) keleti nyitás (2) kérések (1) kitiltás (1) kobra (1) költségvetés (1) könyvbemutató (1) kormány (2) Kövér (1) kumin ferenc (1) Lázár (1) magyar (1) Magyarország (1) magyar értéktár (1) Matolcsy (2) Mesterházy (2) minisztérium (1) minőségbiztosítás (1) MNB (2) NAV (1) Nazarbajev (1) Németh Szilárd (1) nemzeti (1) Nemzeti Múzeum (1) népesedés (1) nepper (1) Nigéria (1) október 23 (1) Orbán (2) Pálffy (1) pálinka (1) pálinkafőzés (1) Parlament (1) pihenés (1) Pintér Attila (1) pokol (1) pörkölt (1) reklámadó (1) rezsi (2) rezsidémon (1) Rogán (2) RTL (1) sajtószabadság (1) Schiffer (1) svéd (1) svéd tv (1) Szájer (1) szakácskönyv (1) Szanyi (1) székely kapu (1) széles gábor (1) Sziget (1) Szíjjártó (4) szittyó (1) szomszéd (1) szövetségi kapitány (1) támogatás (1) tanya (1) tanyaprogram (1) Tarlós (1) téli gumi (1) terv (1) tízparancsolat (1) torkos csütörtök (1) túlélés (1) tündérmese (1) ünnep (1) ünnepi beszéd (1) ünnepi műsor (1) űripar (1) űrstratégia (1) választás (1) választások (1) válogatott (1) valutaválság (1) Vámosi-Nagy (1) Varga (1) Vida Ildikó (1) vidék (2) vízió (1) Vona (1) wellness (1) wunderwaffe (1) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Ünnepi programjaink

2014.08.20. 09:21 Kaufmannx

 

Az MTVA Elnöke hosszasan sorolta az augusztus 20.-i ünnepi programokat, illetve azt is, hogy arról a közmédia hogyan és mikor fog közvetíteni. Ennek apropóján én is átgondoltam és megterveztem az ünnep programjait, valamint forgatókönyvét, mely az alábbiak szerint fog alakulni, természetesen a kisebb módosításokért és csúszásokért nem vállalok felelősséget:

Reggel 6:30-kor a gyerekek ünnepélyesen bevonulnak a hálószobába és levonják a szülőkről a takarót, melyet Apa megpróbál megakadályozni… sikertelenül. Ekkor Apa rövid misét celebrál, megemlíti az időpontot, néhány szent nevét, majd köszönetet mond a gyermekcsatornák szerkesztőinek, hogy megtekintheti a szivacsember és valami mutáns teknősök legújabb kalandjait maximális hangerőn, illetve a család közösen hálát ad a számára mintaként állított kínai munkásoknak és iparnak, akik legyártották a zenélő gitárt és a lovat a hanyatló nyugat gyermekeinek. Ezek után bármilyen atomfegyver és szupertitkos drón is smafu, a zenélő játékok fogják a nyugatot tönkre tenni, ez lehet a kínai csodafegyver.

Az ünnepi programok nyitánya után Anya celebrálja reggelit. Megszegi az új kenyeret és zsömlét, ami tegnapi és amelyekért Apa olyan közelharcot folytatott a hiperben, mint Dédapja a Donnál. Apa közeledvén az alkotmány ünnepére (bocs államalapításunk) meg is emlékezett az alkotmányról a hiperben nemzettársaival folytatott tusakodása során, elmerengett a halálbüntetés visszaállításán, illetve egyéb a spanyol inkvizíció által alkalmazott kínzási módszerek ismételt bevezetésén. Valamiért a nemzet az egy, ismétlem egy napos ünnep előtt úgy érzi mintha másnap húsz napos szőnyegbombázást kapnánk és gyakorlatilag a boltokban olyan állapotok uralkodnak mint Budapest ostromakor, vagy valami éhséglázadás előtt.

Ezután játszóház a legkisebbeknek, valamint apa filmtörténeti megemlékezést mutat be az ünnep alkalmával. Kiderül hogy elfogyott valami, irány a kisbolt, apa Bujtor Istvánra emlékezve előadja a Pogány Madonna legjobb autós jeleneteit, illetve Luis de Funes halhatatlan csendőr filmjeiből egy hosszabb egyveleget, valamint Bud Spencerre emlékezve a Megint dühbe jövünk egyes epizódjait. Apa az ünnep alkalmából hazaérkezvén kitüntetésben részesül, Anya ünnepélyesen átadja a zöld dörzsivel díszített, mosogatószerrel átitatott mosogatószivacsot.

Meg kell említeni a forgalmi helyzetet is, mivel ilyenkor a rendőrség valami kifürkészhetetlen, mélyről jövő perverzió által lezárja az egész várost, lehetetlenné téve, hogy autóval bárhova el lehessen jutni, de Apa is így cselekszik. 11 órától lezárja az erkélyt és az oda vezető járdát, melyen nagy nyomású takarítást végez, majd a garázst és környékét autótakarítás céljából. Apa elnézést kér a kellemetlenségekért, de a gyerekek jelentése szerint a nappaliban az erkélyen folyó munkák miatt dugó és idegeskedés alakulhat ki, a helyzet megoldásaként anya túró rudit vethet be.

Anya előkészíti az ünnepi gálavacsorára a grillezést, húst pácol, krumplit és hagymát pucol. A gála grillezésen neves vendégek és jó barátok fognak részt venni, érkezésük és ott tartózkodásuk idejére Apa meg fogja nyitni az erkélyt és a járdát is, de azon játékokkal parkolni szigorúan tilos, az ott hagyott játékokért Apa nem vállal felelősséget.

13 órakor diplomáciai látogatásként Apa barátként üdvözli a Szomszédot, aki villámlátogatást tesz és elkéri a fejszét. A felek megerősítik, hogy nincsenek irredenta szándékaik, de a Szomszéd megemlíti, hogy a macskájának nagyobb autonómiát követel, Apa megígéri ezzel szemben, hogy átgondolja gyepen való zavartalan áthaladás biztosítását a macska számára. A béke és barátság jeleként a Szomszéddal elfogyaszt három cent házi szilvát kísérő nélkül, majd kölcsönös kézfogás, grimaszok után még egyet, mely után a Szomszéd küldöttsége mosolyogva távozik.

14 órától a legkisebbeknek csendes pihenő. Anyáéknak két óra nyugalom.

15 órától Apa lezárja a grillező és környékét. Felhalmozza a faszenet, előkészíti a grillrácsot.

15:30 körül érkezik Pista, mint valami modern kori rohamutász a vendégsereg előtt, felderíti a terepet, elfoglalja a legjobb helyeket. Szokása szerint tálca sörrel jön (mely meleg, hangos kérdés: Ezt hová tudnánk betenni kicsit?), illetve kb 3 kg fehér szalonnával, mely alapján a program módosul és a gálavacsora szalonnasütéssel is ki fog egészülni (Pista barátom szerint a grillezés úri hóbort, nagyapáink szalonnát sütöttek, ezért mi is ezt kell tegyük, bár ha a csöpögtetett zsíros kenyérre gondolok valahol igaza van), valamint előránt néhány helyes zöldpaprikát, melyek Pistát ismerve inkább a kihalást előidéző biológiai veszélyforrások, melyeket Apa szigorúan karanténba helyez a garázsban.

15:45-kor Pista és Apa rövid tanakodás után ünnepi köszöntő nélkül felnyitnak egy-egy sört, amellyel kezdetét veszi az ünnep fő programja.

16:30-tól érkeznek a díszvendégek, jönnek az adományok: sütemények, saláták, italok, üdítők. A vendégek felajánlásait Anya fogadja és szétosztja a rászorulok között.

17:30-kor ünnepi tűzgyújtás, mely a tűzijáték főpróbája is, a túl sok gyújtófolyadéktól tűzgömb és lángnyelvek, a keményfától pattogó szikrák színesíthetik a programot, az első kolbászokból kifolyó zsír pedig ismételt lángnyelveket fog grillezőbe varázsolni a gyermekek legnagyobb örömére. A Szent Imre kórház égési osztálya közben készenlétet ad.

18:30-tól gálavacsora, mindenki legnagyobb örömére.

19:30-tól koktélparti, mindenki azt és úgy iszik amit és akivel akar. Szabó tanár úr elvi vitába kerül Pista barátommal, melynek témája a tűzön sütés hagyományai és az egészséges életmód. Az áltudományos vitába többen is bekapcsolódnak, miközben a korom és a rákos megbetegedések előfordulásáról beszélgetnek, mindenki boldogan eszi a grillételeket…

20:30-tól kívánságműsor és nótacsokor a felnőttek örömére. Válogatás az Edda, a Lord és a Republic slágereiből, mely 21 órától közös énekléssel is kiegészülhet.

22 órától szabad program és esti fürdőzés a gyermekek felfújható medencéjében, gatyában a feleségek legnagyobb örömére.

24 órakor kapuzárás, romeltakarítás, az ünnepi programok zárása.

Másnap az ünnepi programok folytatásaként fejfájás, aspirin keresés, gyomor égés, pihenés a szerencséseknek, a szerencsétlenebbek számára pedig karikás szemek, munkára hasonlító cselekedetek utánzása, monitor bámulás közelről.

A fenti műsorokat a közösségi portálok élőben közvetítik.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep augusztus 20 pihenés grillezés ünnepi műsor

A bejegyzés trackback címe:

https://kaufmannx.blog.hu/api/trackback/id/tr116618871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása