HTML

Friss topikok

  • doggfather: "KDNP tiszteletbeli párttagkönyvét, mely az aktuális 18. sorszámot viseli" Á, nincsenek olyan sok... (2014.11.14. 09:35) Te mit kérnél?
  • Pipas: Szerzőnk pesti munkanélküli bölcsész. :D (2014.06.22. 19:13) Füstöt, lábdobot, minisztériumot!
  • katolnai: tehetségtelen és fantáziaszegény szerző vagy, aki még ráadásul vulgáris is! ezt az izét tényleg hu... (2014.04.11. 17:42) Még tárgyakat a Nemzeti Múzeumba!
  • nemszólokmégegyszer: Orbán Viktor választási győzelmi beszéde /is lehetett volna/ Kedves egybegyűltek, magyarok, NERtá... (2014.04.09. 14:00) Víziók széles vásznon
  • agresszív kismalac: Állítólag több amerikai elájult, mikor meglátott valakit zsíroskenyeret enni. (2014.03.07. 15:01) A tökéletes zsíros kenyér

Címkék

2016 (1) Áder (1) adó (1) adócsalás (1) adómentesség (1) áfa (1) áfium (1) APEH (1) árak (1) augusztus 20 (1) Ausztrália (1) Azerbajdzsán (1) Bajnai (3) bálamadzag (2) barkács (1) Bear Grylls (1) Belváros (1) bili (1) bogrács (1) brüsszel (1) bunda (1) cigaretta (1) cigarettacsempészet (1) defláció (1) díszzászlóalj (1) dugó (1) ellenzéki összefogás (1) euró (1) Fazekas (1) fazekas (1) fényágy (1) flexelés (1) foci (3) Fodor Gábor (1) forint (1) főzés (1) gasztro (1) Goodfriend (1) grillezés (1) gumicsizma (1) Gyurcsány (4) harc (1) Harrach (1) használt autó (1) hátizsák (1) hatósági ár (1) havazás (1) heller ágnes (1) Hende (1) hivatal (1) holland (1) hungarikum (2) hús (1) húsipar (1) infláció (1) ital (1) ittas (1) jövedéki adó (1) jövő (1) karácsony (1) Kazahsztán (1) KDNP (1) keleti nyitás (2) kérések (1) kitiltás (1) kobra (1) költségvetés (1) könyvbemutató (1) kormány (2) Kövér (1) kumin ferenc (1) Lázár (1) magyar (1) Magyarország (1) magyar értéktár (1) Matolcsy (2) Mesterházy (2) minisztérium (1) minőségbiztosítás (1) MNB (2) NAV (1) Nazarbajev (1) Németh Szilárd (1) nemzeti (1) Nemzeti Múzeum (1) népesedés (1) nepper (1) Nigéria (1) október 23 (1) Orbán (2) Pálffy (1) pálinka (1) pálinkafőzés (1) Parlament (1) pihenés (1) Pintér Attila (1) pokol (1) pörkölt (1) reklámadó (1) rezsi (2) rezsidémon (1) Rogán (2) RTL (1) sajtószabadság (1) Schiffer (1) svéd (1) svéd tv (1) Szájer (1) szakácskönyv (1) Szanyi (1) székely kapu (1) széles gábor (1) Sziget (1) Szíjjártó (4) szittyó (1) szomszéd (1) szövetségi kapitány (1) támogatás (1) tanya (1) tanyaprogram (1) Tarlós (1) téli gumi (1) terv (1) tízparancsolat (1) torkos csütörtök (1) túlélés (1) tündérmese (1) ünnep (1) ünnepi beszéd (1) ünnepi műsor (1) űripar (1) űrstratégia (1) választás (1) választások (1) válogatott (1) valutaválság (1) Vámosi-Nagy (1) Varga (1) Vida Ildikó (1) vidék (2) vízió (1) Vona (1) wellness (1) wunderwaffe (1) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Ízléspandúrok

2014.06.17. 17:15 Kaufmannx

 

Egy hete megtudtam, hogy minden, amit csak nézni mertünk eddig, az bizony nem tartozik bele a keresztyén, konzervatív, polgári magyar középosztály értékrendjébe! Basszus! De én vállalom amit Hofi mondott: „Munkás szülők paraszt gyereke vagyok!” Igen, becsúszott korábban is egy-két Maunika show, Balázs show, Való Világ, BigBrother, X-Faktor válogató, Megasztár válogató, sőt néha belekukkantok az Édes Életbe is! Miért? Mert nem kell gondolkodni, legalább abban a 10 percben, és látom, hogy sokkal nyomorultabb hülyébbek is vannak, mint én! Persze most hogy megtudtam, hogy rosszul viselkedem a médiafogyasztási szokásaimat tekintve, elmegyek és kimosom a szemem a WC kagylóban!

Ez mind vérlázító! Bezzeg a régi szép időkben, amikor csak egy, vagy két csatorna volt…. ahh, hát mindjá’ elernyed a záróizmom, azok vótak biza a szép idők! Egy jó Ablak, a Szomszédok, a Három kívánság (repül a pöttyös labda), Zsebtévé, Szeszélyes évszakok, na az tényleg a televíziózás csúcsa volt, minden ami azóta van csak médiaszemét! Annyi káros hatása van a televíziónak, hogy felsorolni sem lehet, mondjuk kegyetlen rossz a magyar labdarúgó (mi nem focizunk, csak a labdát rugdossuk, a foci halott, helyette labdarúgás van) bajnokság és kupaközvetítések, aztán ott az időjárás jelentés, amit nem is értek, hogy nem lehetett államosítani és miért nem akar az a szemét komcsi nap 365 napon keresztül sütni, ellaposodnak a társas kapcsolatok, elhidegülnek az emberek és elhisszük, ha valaki lángoló autóval átugrat a kanyon felett és elkapja a rosszfiúkat, agyilag tönkretesz, testileg elfáraszt. Zsibbadtak leszünk, nem teljesít a nemzetgazdaság emiatt, amelynek már 7-8%-os növekedést kellett volna produkálni a Gyuri víziói szerint, kevesebb gyermek születik, kevesebb adó és járulékfizető lesz, nem születik meg a szakmunkások és közmunkások széles generációja , mert zsibbadtan ülünk egymás mellett ahelyett, hogy egymáson feküdnénk lihegve… ne is folytassuk, ez olyan sanyarú jövőkép, hogy egy modern, európai állam nem haladhat ebbe az irányba és a média tehet erről is, főleg a tv! Tenni kell valamit! Nem kell ide reklámadó, az olyan kicsinyes! Most magyarázkodhat az egész galeri és persze hamar utol is érik a fiúkat lépten-nyomon…. (egy szilveszteri kabaréba le lehetett volna adni Gulyás ’nagytudású’ főjogászkát, ahogy elkerekedik a szeme, jah tényleg én is, de az nem olyan!) Ezek az emberek is nézik, titokban kikukocskálnak a paplan alól a Maunika showra.

Ízlésrendőrséget, vagy ízléshivatalt kell azonnali hatállyal felállítani, kérem! Ha holnap megalakul is későn van.

Az új hivatalt azonnali hatállyal Lázár miniszter úr fővédnöksége alá kell helyezni, Ő majd megvéd bennünket, elosztja a pénzeket, az embereket és a műsoridőt, mellesleg nem kell attól rettegnie többet, hogy a mocskos média, majd az utazási szokásai után érdeklődik. (persze a mi érdekünkben, nagy titokban, osonva jár mindenhol…., köszi tudjuk!) Az új hivatal költözzék a Várba, mondjuk a Sándor Palota és a Karmelita kolostor közelébe, így közvetlenül tud ízesülni a nyelvük nagyjaink valagához, illetve feltétlenül kell egy kirendeltséget nyitni Felcsúton és Szolnokon. Kell feltétlenül egy nagy épület, mondjuk a Hiltont azonnali hatállyal lehetne államosítani egy alaptörvény módosítással, a turisták menjenek Pestre! Ez is megvan! Nem kétséges, hogy a Hivatal elnöke Kerényi Imre lesz, az elnökségbe pedig a független civilek fognak tagokat delegálni, mint a CÖF, a Századvég, a Liga Szakszervezet, vagy a Fidelitas, MMA. Kudlik Júlia tiszteletbeli elnökhelyettes lesz és Rákay Philip és Ókovács Szilveszter pedig intendánsok, akármi is legyen az. A Hivatal fogja eldönteni, mely csatorna sugározhat, vagy adhat műsort kábeltévében, a csatornáknak egy évre előre le kell adni a részletes műsortervet, melytől eltérniük nem szabad! Különösen tilos lesz mindennemű valóság show, bulvárhírek. Komoly műsorok lesznek helyette, kötelező lesz minden nap legalább egy régi, fekete fehér magyar filmet leadni főműsoridőben, az is megengedett, hogy színes magyar filmet fekete fehérben, rossz minőségben adjanak. (ha elfogyna a konzerv) Természetesen lesz híradó minden órában, pozitív hírekkel, melyik iparág teljesítménye nőtt, milyen nagy csatát nyertünk meg épen, milyen országba utazott Szíjjártó Péter, stb. Kívánságműsor, persze kívánni csak komoly zenéből, prózából és Zámbó Jimmy műveiből lehet majd és csak a határontúliaknak, esetleg újra bejelentkezik a Békementből a Felvonulók kérték! Persze a szólás- és sajtószabadság jegyében lesznek vitaműsorok is, melyben minden politikai párt képviseltetheti magát, de a nem kormánypárti meghívottaknak csak mikrofon nélkül szólalhatnak fel.

Szép új világ! Küldhetjük is a szerkesztőket Észak-Koreába, Kazahsztánba, Venezuelába, Oroszországba tanulmányi útra, hogy eltanulják a szakmai finomságokat, hogyan kell pártatlanul tájékoztatni a közvéleményt, hogyan lesz majd mindenki boldog Magyarországon! Döntsön L.Simon, Rogán, vagy Gulyás, hogy mit nézzünk, hogyan nézzük. Ez azért lesz jó nekünk, mert ha mások döntenek, nekünk annál könnyebb, nem kell gondolkodni, morfondírozni, sőt még a műsorújságot is megspórolhatjuk, vagy extrém esetben a távirányítót is, mindenki azt nézi, amit a vezénylő tábornokunk, majd Ő kapcsolgat helyettünk! Megnyugodtam, ezt sem kell egyedül csináljam, jó is lesz így, csak elülök a TV elé és nézem! Király!

Azért egy pillanatra álljunk meg, ebben a nagy felbuzdulásban! Ahogyan Szabó tanár úr szokta mondani egy-egy kísérlet során: „Vegyük észre…:”. Béláim gondolkodjunk picit: egyik fél sem az istenadta nép (ejtsd: zemberek) érdekeit nézi, mindenki a mocskos pénzt és profitot hajszolja. Az állam a hirdetésekkel talicskázza a pénzt ide-oda a költségvetésből mindenféle reklám és kommunikáció, vagy konzultáció égisze alatt, az RTL és egyéb nem baráti cégek meg rettegnek, hogy nem jut nekik belőle! Az egész posványnak nincsen köze a sajtószabadsághoz, csak a profit és a pénz számít. Az RTL nem akar lemondani a profitról, amit megértek, ha én lennék a tulajdonosa és sok éven át güriztem volna érte, én sem akarnám csak úgy átengedni, a Kormány sem minőségi televíziózást, vagy gyermekétkeztetést akar nekünk adni, szintén csak a pénzt terelgeti. Hogy melyik magatartás a helyes? Eztet döntsed el drágám magad! Mellesleg megmondani mennyi a sok, vagy mi a jó és ízléses, legyen az profit vagy egy tál hús leves, nos ahhoz azért nagy bátorság kell, de mi bátrak vagyunk.

A kereskedelmi tv esetében a nézettség dönt, ami nem egy ember döntése, a zemberek azt néznek amit akarnak, osztán ha ez épen az X-faktor, vagy a Maunika show, akkor elnézést, de így döntöttek. Van minden vályogházon két műholdas tányér, meg legalább 50 csatorna, mindenki oda kapcsol, amit nézni akar, ha nem az M1 Híradót nézik, vagy a győzelmi jelentést, az nem olyan nagy baj. Normális ember nem tudja mi a GDP, nem érdekli ki az a Juncker, vagy épen melyik diktátor tesz látogatást Budapesten! Persze ha nem lesz más, majd szívesen nézik újra a Szomszédok megújult részeit is, vagy a Parlamenti közvetítést, de akár egy webkamerán keresztül a felcsúti gólyafészek napi történéseit is.

Ebben a ’vitában’ nem győzhetünk, nem rólunk szól! A felek majdcsak megegyeznek, az RTL-n megy majd a bulvár adómentesen (és politikamentesen), az állam meg eltekint 10 milliárdtól nagy kegyesen és majd lassabban épül a Népstadion, vagy az új Földművelésügyi Minisztérium Debrecenben: Te meg nézed amit kapsz, osztán jó estét, a sajtószabadságot, a civil kurázsit meg épen most szippantják a kerti budiból!

 

Szólj hozzá!

Címkék: sajtószabadság RTL reklámadó

A bejegyzés trackback címe:

https://kaufmannx.blog.hu/api/trackback/id/tr936313343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása