HTML

Friss topikok

  • doggfather: "KDNP tiszteletbeli párttagkönyvét, mely az aktuális 18. sorszámot viseli" Á, nincsenek olyan sok... (2014.11.14. 09:35) Te mit kérnél?
  • Pipas: Szerzőnk pesti munkanélküli bölcsész. :D (2014.06.22. 19:13) Füstöt, lábdobot, minisztériumot!
  • katolnai: tehetségtelen és fantáziaszegény szerző vagy, aki még ráadásul vulgáris is! ezt az izét tényleg hu... (2014.04.11. 17:42) Még tárgyakat a Nemzeti Múzeumba!
  • nemszólokmégegyszer: Orbán Viktor választási győzelmi beszéde /is lehetett volna/ Kedves egybegyűltek, magyarok, NERtá... (2014.04.09. 14:00) Víziók széles vásznon
  • agresszív kismalac: Állítólag több amerikai elájult, mikor meglátott valakit zsíroskenyeret enni. (2014.03.07. 15:01) A tökéletes zsíros kenyér

Címkék

2016 (1) Áder (1) adó (1) adócsalás (1) adómentesség (1) áfa (1) áfium (1) APEH (1) árak (1) augusztus 20 (1) Ausztrália (1) Azerbajdzsán (1) Bajnai (3) bálamadzag (2) barkács (1) Bear Grylls (1) Belváros (1) bili (1) bogrács (1) brüsszel (1) bunda (1) cigaretta (1) cigarettacsempészet (1) defláció (1) díszzászlóalj (1) dugó (1) ellenzéki összefogás (1) euró (1) Fazekas (1) fazekas (1) fényágy (1) flexelés (1) foci (3) Fodor Gábor (1) forint (1) főzés (1) gasztro (1) Goodfriend (1) grillezés (1) gumicsizma (1) Gyurcsány (4) harc (1) Harrach (1) használt autó (1) hátizsák (1) hatósági ár (1) havazás (1) heller ágnes (1) Hende (1) hivatal (1) holland (1) hungarikum (2) hús (1) húsipar (1) infláció (1) ital (1) ittas (1) jövedéki adó (1) jövő (1) karácsony (1) Kazahsztán (1) KDNP (1) keleti nyitás (2) kérések (1) kitiltás (1) kobra (1) költségvetés (1) könyvbemutató (1) kormány (2) Kövér (1) kumin ferenc (1) Lázár (1) magyar (1) Magyarország (1) magyar értéktár (1) Matolcsy (2) Mesterházy (2) minisztérium (1) minőségbiztosítás (1) MNB (2) NAV (1) Nazarbajev (1) Németh Szilárd (1) nemzeti (1) Nemzeti Múzeum (1) népesedés (1) nepper (1) Nigéria (1) október 23 (1) Orbán (2) Pálffy (1) pálinka (1) pálinkafőzés (1) Parlament (1) pihenés (1) Pintér Attila (1) pokol (1) pörkölt (1) reklámadó (1) rezsi (2) rezsidémon (1) Rogán (2) RTL (1) sajtószabadság (1) Schiffer (1) svéd (1) svéd tv (1) Szájer (1) szakácskönyv (1) Szanyi (1) székely kapu (1) széles gábor (1) Sziget (1) Szíjjártó (4) szittyó (1) szomszéd (1) szövetségi kapitány (1) támogatás (1) tanya (1) tanyaprogram (1) Tarlós (1) téli gumi (1) terv (1) tízparancsolat (1) torkos csütörtök (1) túlélés (1) tündérmese (1) ünnep (1) ünnepi beszéd (1) ünnepi műsor (1) űripar (1) űrstratégia (1) választás (1) választások (1) válogatott (1) valutaválság (1) Vámosi-Nagy (1) Varga (1) Vida Ildikó (1) vidék (2) vízió (1) Vona (1) wellness (1) wunderwaffe (1) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Rezsipontok

2013.11.13. 17:21 Kaufmannx

Rezsipontok lesznek! Nem tudtam, mi hiányzik az életemből, de ha megnyitnak a rezsipontok, akkor elmúlik a hiányérzetem és újra teljessé válhat az életem.

Azt gondoltam, hogy a rezsipontok valamiféle pontgyűjtő akció lesz-e, mert ez most nagy divat! Gondolkodtam, milyen lesz, már elképzeltem a pontgyűjtő kártyát is. Elképzeltem, ha plasztik kártya lesz, akkor természetesen narancssárga alap, és a nagy kék nyíl: Magyarország jobban teljesít, persze a címer alatt alsó sarokban fidesz-kdnp logóval, vagy esetleg zászlóerdő előtt Németh Szilárd büszkén álldogál, hátoldalán meg, mosolygós, fogatlan emberek családostól. De lehetne olyan kis füzetecske is, amibe ici-pici matricákat ragasztgathatnak a zemberek. Narancssárga pontgyűjtő, mosolygós kis matricák, meg a hátoldalán Gyurcsánbajnai tönkretette a zországot kép.

Azon is agyaltam, vajon ezeket a pontokat hogyan lehet majd megszerezni, mi után kapunk majd pontokat, matricákat? Lehetne mondjuk pontokat adni azért, ha részt vesz a zember a Békemeneten (+10 pont), vagy ha megbízza bármilyen 1.000.000 Ft-nál nagyobb értékű munkával a Közgépet, vagy a Mészáros és Társa Kft-t (+100 pont), vagy a CBA-s 10.000 Ft feletti vásárolások esetében (+1 pont), Tesco-s vásárlásért pontlevonás (-2 pont), Magyar Nemzet előfizetőknek (+10 pont), Népszabadság és HVG előfizetőknek pontlevonás (-10 pont), ha megrendeljük a gránit szilárdságú (ötször módosított) Alaptörvényt díszkötésben (+10 pont), de ne szabjunk az elménknek határokat, szerintem legyen erről is Nemzeti Konzultáció, és aki visszaküldi annak is pont jár (+10 pont). És mire tudjuk elkölteni a pontokat, mert a magyar nagyon szorgalmasan gyűjt mindenféle pontot, és matricát, amit soha nem használ el, illetve mindenféle kacatra váltja be. Itt is merjünk nagyot álmodni, egyrészt a rezsiharchoz méltóan legyen lehetősége a zembereknek a kormányt támogatni és egy gyűjtőszámlára ragasztgatni/gyűjteni a pontokat, amiért vissza lehet majd vásárolni a TIGÁZ-tól, a gázhálózatot, a pontbeváltást szabályait érdemes lenne az alkotmányba foglalni. Ha mégsem merünk ekkorát álmodni, nyilván a pontok beválthatóak egy lakásra az ócsai lakóparkban (1 millió pont), Kövér László összes parlamenti felszólalása egy kötetben (1000 pont), Németh Szilárd bekeretezett képe (100 pont), kicsinyített gázóra avagy villanyóra kulcstartófigura (10 pont), ’Magyarország jobban teljesít’ kulcstartó (10 pont).

De szerencsére nem kell ezen gondolkodnom, bár remélem Habony úr és csapata olvassa a blogom, és esetleg kikérik a véleményem a következő akcióhoz, valami zsíros Századvéges megbízással (számlaképes vagyok, csak úgy előre szólok). Ezek kérlek, olyan lokális irodák lesznek, ahova bemehetsz és bemószerolhatod a gáz-, áram-, hulladék- és vízszolgáltatót, meg a kéményseprőt, ami valljuk meg nagyon megnyomorította az életünket eddig! Mindegy mit nem értesz, menj be, mond meg hangosan és felháborodva, hogy azok a mocskos szemétláda balliberáils…… ízék, osztán utána jobb lesz! Azért lesz jobb, de majd lesz bent egy fiatal kishölgy, akinek ez az első munkahelye, lesz előtte egy számítógép, meg lesz űrlap két példányban aláírással és érkeztető bélyegzővel, és majd Ő foglalkozik veled! Neki lesz egy csoportvezetője, annak egy főnöke, mondjuk kormánybiztos, helyettes államtitkár Budapesten teljes apparátussal állami Superb-vel. Majd ők intézkednek! Hidd el, ez a nagy megoldás! A szolgáltató ügyfélszolgálatára ne menj be, nincsen értelme, azok ELLENSÉGEK, MULTIK, KÜLFÖLDIEK, meg ilyesmi! Jelentsd fel őket! A fogyasztóvédelem sem fog neked segíteni, oda se menj.

Ez a rezsipont azért is lesz jó, mert itt majd lehet instant, vízben oldódó intelligenciát, érettségit, villamosmérnöki diplomát is szerezni egy nap alatt, vagy kipostázzák azt neked. Bár az új formátumú, szép színes áram rezsiszámlákhoz lehet nem is kell majd tudás, elég egy alapfokú művészeti képzés, vagy designer diploma a megértésükhöz. Ha pedig színesek lesznek a számlák, érdemes lenne megfontolni, hogy a kötelező színtévesztés ellenőrzést és szemorvost is a szolgáltatók fizessék évente egyszer, így akár az egészségügyi kassza is profitálhat a projektből.

A demagógiának nincsen határa. A FIDESZ az államadósság elleni harcot lecserélte, és helyette rezsiharcot vív. Kiderült, hogy az embereket nem érdekli a makro közgazdaságtan és ott rendeleti úton sem lehet előidézni a gazdasági növekedést, maximum a számokat lehet kozmetikázni hangyányit, míg az országhatáron belül azt lehet csinálni, amit csak akarnak. Így leszünk tízmillió villamosmérnök országa, élükön a rezsi munkacsoporttal. Persze az utat ebben az esetben sem a cél elérése miatt járjuk, cél nincsen, legalább is nem publikus. Az úton járók csökkentik a rezsit, és mivel folyamatosan úton vagyunk, ezért ez mindig hír, mindig lehet vele foglalkozni, interjút adni, vitázni, konzultálni egészen a választásokig. Utána majd vezet az út valamerre tovább.

De a rezsipontok fellendítik a foglalkoztatást, az ingatlan piacot és jótékony hatással lehetnek a közhangulatra, valamint ha sikerül annyi bírságot kiszabniuk a szolgáltatókra, még az is lehet, hogy egy kis bevételt is hoznak az államnak. Előre az úton véreim!

Szólj hozzá!

Címkék: rezsi

A bejegyzés trackback címe:

https://kaufmannx.blog.hu/api/trackback/id/tr805631766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása