HTML

Friss topikok

  • doggfather: "KDNP tiszteletbeli párttagkönyvét, mely az aktuális 18. sorszámot viseli" Á, nincsenek olyan sok... (2014.11.14. 09:35) Te mit kérnél?
  • Pipas: Szerzőnk pesti munkanélküli bölcsész. :D (2014.06.22. 19:13) Füstöt, lábdobot, minisztériumot!
  • katolnai: tehetségtelen és fantáziaszegény szerző vagy, aki még ráadásul vulgáris is! ezt az izét tényleg hu... (2014.04.11. 17:42) Még tárgyakat a Nemzeti Múzeumba!
  • nemszólokmégegyszer: Orbán Viktor választási győzelmi beszéde /is lehetett volna/ Kedves egybegyűltek, magyarok, NERtá... (2014.04.09. 14:00) Víziók széles vásznon
  • agresszív kismalac: Állítólag több amerikai elájult, mikor meglátott valakit zsíroskenyeret enni. (2014.03.07. 15:01) A tökéletes zsíros kenyér

Címkék

2016 (1) Áder (1) adó (1) adócsalás (1) adómentesség (1) áfa (1) áfium (1) APEH (1) árak (1) augusztus 20 (1) Ausztrália (1) Azerbajdzsán (1) Bajnai (3) bálamadzag (2) barkács (1) Bear Grylls (1) Belváros (1) bili (1) bogrács (1) brüsszel (1) bunda (1) cigaretta (1) cigarettacsempészet (1) defláció (1) díszzászlóalj (1) dugó (1) ellenzéki összefogás (1) euró (1) Fazekas (1) fazekas (1) fényágy (1) flexelés (1) foci (3) Fodor Gábor (1) forint (1) főzés (1) gasztro (1) Goodfriend (1) grillezés (1) gumicsizma (1) Gyurcsány (4) harc (1) Harrach (1) használt autó (1) hátizsák (1) hatósági ár (1) havazás (1) heller ágnes (1) Hende (1) hivatal (1) holland (1) hungarikum (2) hús (1) húsipar (1) infláció (1) ital (1) ittas (1) jövedéki adó (1) jövő (1) karácsony (1) Kazahsztán (1) KDNP (1) keleti nyitás (2) kérések (1) kitiltás (1) kobra (1) költségvetés (1) könyvbemutató (1) kormány (2) Kövér (1) kumin ferenc (1) Lázár (1) magyar (1) Magyarország (1) magyar értéktár (1) Matolcsy (2) Mesterházy (2) minisztérium (1) minőségbiztosítás (1) MNB (2) NAV (1) Nazarbajev (1) Németh Szilárd (1) nemzeti (1) Nemzeti Múzeum (1) népesedés (1) nepper (1) Nigéria (1) október 23 (1) Orbán (2) Pálffy (1) pálinka (1) pálinkafőzés (1) Parlament (1) pihenés (1) Pintér Attila (1) pokol (1) pörkölt (1) reklámadó (1) rezsi (2) rezsidémon (1) Rogán (2) RTL (1) sajtószabadság (1) Schiffer (1) svéd (1) svéd tv (1) Szájer (1) szakácskönyv (1) Szanyi (1) székely kapu (1) széles gábor (1) Sziget (1) Szíjjártó (4) szittyó (1) szomszéd (1) szövetségi kapitány (1) támogatás (1) tanya (1) tanyaprogram (1) Tarlós (1) téli gumi (1) terv (1) tízparancsolat (1) torkos csütörtök (1) túlélés (1) tündérmese (1) ünnep (1) ünnepi beszéd (1) ünnepi műsor (1) űripar (1) űrstratégia (1) választás (1) választások (1) válogatott (1) valutaválság (1) Vámosi-Nagy (1) Varga (1) Vida Ildikó (1) vidék (2) vízió (1) Vona (1) wellness (1) wunderwaffe (1) zsíros kenyér (1) Címkefelhő

Nemzeti szakácskönyv

2013.12.17. 12:00 Kaufmannx

Ferenc testvér feláldozta magát a bulvár oltárán, legújabb műve egy szakácskönyv! Sok embernek nem jött meg a hír hallatára az étvágya, míg egyesek félrenyeltek, fulladoztak. Le is fagyott a NER kommunikációs gépezete, erre a csapásra nem lehet válaszolni! A Frizbibe még csak elmegy a Rogán Tóni, vagy a Kocsis Máté, de szakácskönyv… ez volt a kegyelemdöfés. Én azonban segítek, ne adjátok fel véreim, sebtében összedobunk egy jobboldali szakácskönyvet és visszapörkölünk ezzel a munkával.

A címe legyen mondjuk: Nemzeti szakácskönyv. Ezzel nem lehet veszíteni. A borítóterv már nehezebb, de ne ijedjünk meg, nem lehetetlen. A legnemzetibb az lenne, amikor a pusztában áll Orbán Viktor, Kövér László és Fazekas Sándor egy bogrács kunsági birkapörkölt mellett. Orbán éppen pálinkát tölt egy fonott üvegből kis poharakba, Fazekas Sándor pedig nagy fakanállal kóstolót kínál Kövér Lászlónak. Bal oldalon a háttérben nádtetős parasztház, szürke marha és puli kutya, esetleg gémeskút! Ennél nemzetibb nem lehet a borító, természetesen a betűk nemzeti színekben, régies kézírással kanyarognak (mint a Magyar Népmesék sorozatban).

Kell egy ajánló, előszó ezt hagyjuk meg dr. Schmitt Pálnak, írjon valami szépet, nem kell sokat írnia, elég néhány száz karakter, de az is elég ha átemeli egy külföldi szakácskönyv előszavát, kicsit magyarítanak rajta, majd aláírja. Kutya nem olvassa majd el, nem lehet belebukni.

A FIDESZ/KDNP vezető személyiségeihez kapcsolódó ételeket kell válasszunk, melyeket az adott politikus készít el, mutat be és egy kis történetet is kapcsol hozzá. Nézzük ki jöhet számításba és persze mely ételekkel:

Először is Fazekas Sándor agrárminiszter, neki csak bográcsos, kunsági ételt lehet főzni, maradjunk a borítónál és legyen birkapörkölt, köret nem is kell, elég fehér kenyér. Hozzá egy remek Kadarkát ajánlunk.

Kövér László nagytiszteletű házelnök úr csak valami igazán magyar és konzervatív ételt tehet le a szakácskönyvbe. Ajánlanám szürke marha rostélyost puliszkával, nehéz kékfrankossal. A szürke marhát a házelnök úr a puszta nézésével terítette le, majd hagyományőrző módon székely mészárosok dolgozták fel. A kékfrankost a parlamenti őrség őrzi az Országház egy meg nem nevezett titkos helyén.

Áder János köztársasági elnök úr, mint szenvedélyes horgász csak halétellel jöhet elő! Minden más kizárt. Legyen egy remek bajai halászlé többféle dunai halból, melyeket saját maga fogott, és a köztársasági őrezred pucolt meg és a Sándor Palota belső udvarán főznek a bográcsban. Készítés közben sem mosolyodik el, amikor készen van, csak megsimítja bajszát és jó étvágyat kíván. Hozzája hajós-bajai rosé.

Szíjjártó Péter államtitkár úr, nos nála valami könnyűre gondoltam, ami kifejezi a keleti nyitás szellemiségét, de mégis van valami köze a magyar hagyományokhoz. Tatárbeafsteak a tökéletes választás számára, a tatárok mély nyomot hagytak a magyar történelemben, bár a magyar gazdaságot épen csak karcolták. Egy autentikus tatárföldi receptet mutat be, melyet utazásai során gyűjtött. Könnyed, friss alapanyagokból készíti, állítólag Orbán Viktor is jóízűen eszi friss pirítóssal, ha beszalad Péterhez.

Lázár János megoldó ember úr, nos neki valami gyors kell, ő szereti a tempót a kocsiban és a parlamentben is. Mondjuk a Tesco hűtőpultból elővett mirelit csirkemell lenne az ideális, csak zsupsz be az olajba osztán már esszük is. Ez nem jó, ennél idillibb kell. Az államtitkár úr vidéki ember, legyen valami gyors tésztaétel…, megvan a túrós csusza! Nem bonyolult, nincsen sok alapanyag, nem kell órákat tekeregni a boltokban, nem pöcsöl, tészta fő, túró, tejföl elővesz, szalonna megsüt és 10 perc alatt kész is. Mindenki szereti. Hozzá egy pár korty sör csak úgy az üvegből, amúgy Magnum stílusban, majd zsupsz be az Audiba és lehet hajtani valami megbeszélésre.

Szájer József EP képviselő: nála olyan kell, ami nemzetközi, de mégis magyaros, elég modern, mégis tradicionális. Nehéz, sok az ellentmondás. MEGVAN! Legyen a dobos torta, kell a süteményes részbe! Mondjuk Handó Tünde készíti a cukormázat, míg Szájer képviselő úr kavarja a vajas krémet, közben a receptet nézik az iPad-en, mindez Brüsszelben történik. Idilli. Hozzája egy kis aszút ajánl, mellyel Tündével is koccint.

Pintér Sándor belügyminiszter úrnál a rablóhús a befutó. Kell egy grillétel is a gyűjteménybe, amit a szabadban és a rácsok mögött is el lehet készíteni. Pintér tábornok úr közben nosztalgiázik a régi elfogásokról, a kékfényes ügyekről. Maga húzza fel a húst a nyársra határozott szolgálati fegyelemmel jelképesen megemlíti közben a Vizoviczky ügyet, tűzi mellé a hagymát, gombát, szalonnát. Mellé könnyű nyári salátát készít. Háttérben két rendőr őrmester és egy tűzoltó vigyáz a tűzre, akik szemét ki kell majd takarni. Gondolkodtam egy fagyos fagylaltrecepten, de állítólag irtózik az ilyen élményektől.

Harrach Péter frakcióvezető úr mindenképpen lassú, nehéz ételt készít, melyhez idő, megfontoltság és nagy tapasztalat szükséges. Töltött pulyka legyen, szósszal és zsemlegombóccal. Saját maga készíti elő a madarat méltósággal, megfontoltan, a pulyka kb 4 órán át fog sülni, addig tud anekdotázni mély hangon lassan ízesen beszél a keresztény pulykaevés szokásairól. Egy remek chardonnay-t ajánl hozzá.

Matolcsy György se maradhat ki, neki valami nagyon extrém, mondhatni unortodox ételt kell készítenie. Szerintem szushit készít majd, hivatkozik a távol keleti rokonságra, de meg fogja világítani, hogy miért is magyar és nemzeti ez a szushi, és miért ették ezt őseink a lobogó pásztortűz mellett. A szushi annyira unortodx lesz, hogy pontyból és keszegből készíti, nem filézve, így a habzsoló külföldi hitelminősítőknek azonnal a torkukon akad. Szaké helyett, szilvapálinkát ajánl.

Semlyén Zsolt igazi vadászember, neki vadat kell készíteni nem vitás, sőt kötelező. Legyen mondjuk valami védett madár, mondjuk a fogolypecsenye, de természetesen szabályosan levadászott fogolyból. Az ételt a természetben készíti el, hátul a fehér ló legelészik, az ételt Pállfy Istvánnal közösen főzi, a borokat Pállfy kolléga ajánlja, aki természetesen sem a fotózás, sem a könyv elkészítése alatt sem volt részeg soha!

Deutsch Tamás a Fidesz örök ifjú tagja is bele kell kerüljön. Receptje külön megjelenik twitter és facebook, instagram bejegyzésében is, melyet tömegek lájkolnak majd. Mi legyen a recept, mert hozzá bármi tökéletes, minden illik, mindennel van és lesz valamilyen kapcsolata. Deutsch képviselő úr azonban valami olyat mutat be, ami visszavisz bennünket a FIDESZ hőskorába. Lángost süt, közben megemlékezik a kollégiumi életről, amikor reggelente a Moszkva téri megállóban közösen falták a lángost egy hosszú vitanap után, és a vízparti nyaralások emléke is felsejlik, amikor Áder egy fecskében fröcskölte a vizet a többiekre. Fokhagymás kenetet készít, sajtot reszel. Innivalónak egy pohár traubit ajánl, nem kell mindig alkoholizálni, a lángoshoz a traubi illik.

Ebben a férfi tumultusba kellenek a drága hölgyek, asszonyok is akik elkápráztatnak majd bennünket főzőtudományukkal.

Német Lászlóné miniszter asszony ratatouille-t készít! Nem kell megijedni, ez a francia lecsó! Egy fejlesztési miniszter asszony bemutatja nekünk, hogyan kell a külföldi dolgokat implementálni és egyszerűen meghonosítani. A lecsót amúgy is szereti mindenki, de megbolondítva kicsit, egy ilyen névvel kajálni fogják a népek. Javaslom, hogy mondjuk Nyerges Zsolt segítkezzék a főzésben, és akár azt is elárulhatják, hogy ez Simicska Lajos kedvence, fehér kenyérrel, hogy kedvet kapjanak az olvasók az ételhez.

Selmeczi Gabriella szenátor asszonynak szerintem a mákos guba a testhez álló! Igen, ahhoz csak mák, tej, cukor és kifli kell. Ezt azok a nyugdíjasok is szeretik, akiknek olyan remekül megvédte a nyugdíját. Úgy képzelem, hogy nagyon szépen felöltözve, szép sminkkel, sok szolival, fodrász után frissen lát neki. A sajtó előtt készül el a Lendvai utcában, majd a jelen lévő fotósokat és sajtósokat megkínálja belőle, igazi dzsembori lesz.

Orbán Viktor nem maradhat ki, nélküle ez a könyv meg sem íródhat! Középen kap helyet, legalább 10 oldalon anekdotázik, a családja is besegít. Az étel természetesen Felcsúton készül, saját házában, saját alapanyagokból, saját kézzel. Töltött káposztát készít, ahogyan az feléjük szokás. Jó vecsési káposztából, felcsúti mangalica darált húsából, igazi, házi piros paprikával, melyet ajándékba kapott a kalocsai választóktól. A miniszterelnök nem a múlton mereng, jövőbe tekint, víziót mond, megkritizálja Gyurcsány szakácskönyvét, hogy abban nincsenek tradicionális receptek, meg csupa lopott, külföldi alapanyagból dolgozott. Megemlíti a töltött káposzta főzés, különféle hagyományait, megemlékezik a svábok, a szabolcsiak főzési tudományáról, a régi vidéki disznótorokról, melyek a nemzetnek egyfajta összetartást, lelki és fizikai táplálékot nyújtottak. Megemlíti a harcos fekete vágásokat az ötvenes években, sőt ha már erről beszélünk, be is szalad a spájzba kihoz egy szál kolbászt meg hurkát megsütik a kemencében, Anikó asszony már viszi is a tepsit, melléje egészben, a tepsiben sült krumplit kínál, a zemberek egyszerű ételét. Mindehhez Egri bikavér dukál, megemlékezik a hős Dobó harcáról, mellyel védte a nyugatot, de nem hajolt meg senki előtt, a régi fényt és dicsőséget. Elmondja, hogy nagyon egészséges, ha ilyen nehéz ételek után egy kupica házi pálinkával szétbontjuk a zsírt, milyen jó is az, a Kormány engedélyezte a házi főzést.

Mindehhez természetesen ismerős, szép magyar tájak, nagygyűlések képei, illetve archív képek a FIDESZ történetéből, sok zászló, nemzeti szín.

Jó étvágyat kívánunk!

(Utóirat: Habony Árpádnak üzenem, hogy mielőtt megvenné az ötletem, ne tegye! Ne írjanak nemzeti szakácskönyvet, ne lépjenek Gyurcsány celeb-plebejus világába, a kommunikációjuk messze veri a baloldalt)

Szólj hozzá!

Címkék: kormány szakácskönyv főzés nemzeti Gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://kaufmannx.blog.hu/api/trackback/id/tr475696172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása